Welkom
Doelstellingen
Praktisch
Stel je kandidaat!
Rwanda-Kivu
Terugblik 2005
Terugblik 2006
Terugblik 2007
Terugblik 2008
Terugblik 2009
Terugblik 2010
Terugblik 2011
Terugblik 2012
Terugblik 2013
Terugblik 2014
Terugblik 2015
Terugblik 2016
Terugblik 2017
Terugblik 2018
Fracarita Belgium
oud-Zuidreizigers

RWANDA-KIVU

"Tijdens de autorit zigzagt Broeder Johan rustig van het linkse rijvak naar het rechtse rijvak, afhankelijk van de grootte en de diepte van de putten in de weg."

Rwanda en de Kivu (oostelijk Kongo) liggen in het hart van Afrika. Vlak onder de Evenaar ligt daar in de Centraal-Afrikaanse slenk de Regio van de Grote Meren. Op relatief grote hoogte vinden we hier een afwisselend vlak, heuvelachtig en bergachtig landschap met op enkele plaatsen nog het oeroude regenwoud. We maken er kennis met verschillende volken, talen en culturen en een Belgisch koloniaal verleden.

Meer weten over de te bezoeken landen:
Klik hier voor basisinformatie over Rwanda
Klik hier voor basisinformatie over de Democratisch Republiek Kongo

Het klimaat op onze reisbestemming is tropisch. Maar het is er nooit echt te warm. De temperatuur is er eerder droog te noemen dan vochtig. Bovendien koelt het 's avond door de grote hoogte aangenaam af (Kigali ligt op zo'n 1.500m hoogte).
Klik hier voor het weer in Kigali

Met Google Earth werd een eenvoudige simulatie gemaakt van onze reis naar het hart van Afrika.
Download hier de vluchtsimulatie (26.29 MB);

"Meer dan ooit raakte ik door de Zuidreis overtuigd van de noodzaak van mondiale solidariteit."

Veiligheid:
De te bezoeken landen hebben een woelige recente geschiedenis achter de rug. Maar Rwanda is nu al een 15-tal jaren terug een stabiel land en is voor reizigers één van de veiligste bestemmingen in Afrika.
Ook in oostelijk Kongo is de rust teruggekeerd. Het binnenland blijft grotendeels ontoegankelijk voor Europeanen, maar de veiligheidstoestand in de stad Bukavu die wij bezoeken (vlak bij de Rwandese grens) is normaal.

In beide landen volgen wij de veiligheidssituatie constant op. Wij ontvangen onze informatie uit eerste hand (lokale broeders en Vlaamse broeder-missionarissen), maar ook via de ambassade in Kigali. Bovendien hebben we ter plaatse coöperanten met hun gezin. Het is nu reeds de vijftiende keer dat Fracarita Belgium de Zuidreis organiseert naar deze regio en daarbij staan de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers steeds voorop.

"Met nog meer overtuiging kan ik nu zeggen: mijn collega's in het Zuiden kunnen op mij blijven rekenen!"

foto1

foto2

foto3

foto4

foto4


contact:  
Google


www.zuidreis.be