Welkom
Doelstellingen
Praktisch
Stel je kandidaat!
Rwanda-Kivu
Terugblik 2005
Terugblik 2006
Terugblik 2007
Terugblik 2008
Terugblik 2009
Terugblik 2010
Terugblik 2011
Terugblik 2012
Terugblik 2013
Terugblik 2014
Terugblik 2015
Terugblik 2016
Terugblik 2017
Terugblik 2018
Fracarita Belgium
oud-Zuidreizigers

Terugblik 2015

De deelnemers aan de elfde Zuidreis naar Rwanda en Kongo zijn terug thuis. In het najaar lees je hieronder meer over hun indringende ervaringen.

deelnemers 2015

"Daar sta je dan te kijken hoe een hele school afscheid komt nemen van ons, al zingend en dansend. Ontroerend mooi. En dan staat er daar een kleutertje die je aankijkt, naar je toe rent en je een dikke knuffel komt geven. Overspoeld van emoties knuffel ik hem hard en ben ik eventjes van de wereld. Het grote blanke hand, laat het kleine donkere handje niet meer los. Ik wil hem niet meer lossen... Eén oogopslag veranderde mij, ik weet dat ik mij ga inzetten zodat deze oogjes nog veel mooie en leuke dingen kunnen zien!"

"De ontmoeting was kort, maar de verbondenheid was er meteen. Charlotte en ik. Twee mensen met dezelfde passie en levenslust. Twee ergotherapeuten, elk op een ander continent en toch grotendeels gelijk. Ik kon het simpelweg niet onderdrukken, de ontmoeting maakte mij ontzettend blij."

"In het klooster van Bukavu moet je zelf de afwas doen. De eenvoud is er immers alom tegenwoordig. Maar dat bederft de pret niet, integendeel! Er wordt gepraat, gegrapt en gelachen. Plots valt je oog op een afbeelding van een houtsnede aan de muur van de eetplaats. Opnieuw een Afrikaans tafereeltje, nog eentje, denk je op het eerste moment… Oei, nee, het is een beeld uit de Bijbel. Hoe grappig, zelfs Jezus is hier een Afrikaan! En dan… sta je een moment als aan de grond genageld. Dit is de voetwassing, … een niet alledaags onderwerp, hét symbool van dienstbaarheid en naastenliefde?! Dit beeld, na twee dagen Oost-Congo, twee onvergetelijke maar loodzware dagen, in het kielzog van twee eenvoudige, oprechte Vlaamse broeders … Je gelooft je eigen ogen niet … Deze oude boodschap, zó klaar, zó duidelijk! Dit is het leven van de missionarissen Gaston en Eric! Dag in dag uit, het verschil maken, dienstbaarheid in de volle zin van het woord, … Dit voelt als een donderslag bij heldere hemel. Is dit wat Afrika mij wil leren?!

foto01

foto02

foto03

foto04

foto05

foto06

foto07

foto08

foto09

foto10

foto11

foto12

foto13

foto14

foto15


contact:  
Google


www.zuidreis.be