Welkom
Doelstellingen
Praktisch
Stel je kandidaat!
Rwanda-Kivu
Terugblik 2005
Terugblik 2006
Terugblik 2007
Terugblik 2008
Terugblik 2009
Terugblik 2010
Terugblik 2011
Terugblik 2012
Terugblik 2013
Terugblik 2014
Terugblik 2015
Terugblik 2016
Terugblik 2017
Terugblik 2018
Fracarita Belgium
oud-Zuidreizigers

Terugblik 2012

Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik deze Zuidreis kon meemaken, het is de beste manier om de werking van Caraes te leren kennen en te begrijpen. Het werd een mooie, intense, waardevolle, beklijvende en unieke ervaring! Al mijn zintuigen en gevoelens werden aangesproken. We maakten op een bijzondere manier kennis in het Zuiden met onze collega's in de onderwijs- en zorgsector die net als wij werken in scholen en instellingen van de Broeders van Liefde. Veel is herkenbaar maar toch ook zo anders door de moeilijke werkcontext. De motivatie en vastberadenheid waarmee onze collega's daar aan het werk zijn, hebben een diepe indruk achtergelaten. Caraes biedt duidelijk structurele oplossingen. Ik zag fantastische projecten, maar ook nog zeer veel noden.

deelnemers 2012

"Wat was ik vaak aangenaam verbaasd door de Afrikaanse hartelijkheid die we overal vonden!"

"De warme ontvangst in de kloosters waar we verbleven en de getuigenissen van de Broeders in Bukavu zal ik ook nooit vergeten."

"De ziekenhuizen van de Broeders van Liefde die we daar bezoeken zijn een referentie voor andere ziekenhuizen! Ze zijn in deze landen de top van de piramide, experts in hun vak."

"Bewonderenswaardig wat hier in de scholen is verwezenlijkt."

"Ik kan het niet goed omschrijven, maar ik voel hier de begeestering en ik word er stil van. Ik blijk niet de enige te zijn. We praten er geregeld over tijdens de verwerkingsmomenten 's avonds of zomaar als we onderweg zijn."

"We horen mooie dankwoorden. Die zijn eigenlijk bedoeld voor alle mensen die de projecten van de Broeders van Liefde steunen. Wij mogen hier al deze mensen vertegenwoordigen en bevestigen dat er goed werk geleverd wordt. Diegenen die een ├ęchte ster verdienen, zijn de mensen ter plekke die zich jaar in jaar uit met volle overgave inzetten ondanks hun eigen problemen en beslommeringen!"

"Ik bedacht vaak bij mezelf: 'Wat zijn wij in Europa toch verwend en nog altijd niet tevreden.'"

"Ik begin er elke dag meer en meer te beseffen hoe mooi en belangrijk het werk is dat door de Broeders en Caraes gerealiseerd wordt."

"Een Broeder zei me: 'Wat men vanuit het Noorden doet is misschien maar een druppel op een hete plaat, maar ik sta met mijn leerlingen toch graag op de plaats waar deze druppel valt'."

"Wanneer we na het bezoek aan het dagcentrum samen met de kinderen, die genieten van een voedzame maïzenapap (?) terug in de zaal zitten sluit ik al deze kinderen voor altijd in mijn hart!"

"Weten dat er nog heel veel kinderen en volwassenen geen toegang hebben tot onderwijs en verzorging blijf ik zeer moeilijk vinden."

"Ik hoop mijn ervaringen en inzichten te delen met anderen en een drijvende kracht te zijn achter de Noord-Zuidwerking in onze school!"

foto0

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

foto7

foto8

foto9

foto10


contact:  
Google


www.zuidreis.be