Welkom
Doelstellingen
Praktisch
Stel je kandidaat!
Rwanda-Kivu
Terugblik 2005
Terugblik 2006
Terugblik 2007
Terugblik 2008
Terugblik 2009
Terugblik 2010
Terugblik 2011
Terugblik 2012
Terugblik 2013
Terugblik 2014
Terugblik 2015
Terugblik 2016
Terugblik 2017
Terugblik 2018
Fracarita Belgium
oud-Zuidreizigers

WELKOM

Op bezoek bij jouw collega's in Afrika

ZUIDREIS

Rwanda-Kivu

congregatie Broeders Van Liefde Fracarita Belgium

Fracarita Belgium (voorheen Caraes) is de Belgische NGO voor ontwikkelingssamenwerking van de Broeders van Liefde.
Elk jaar voeren we samen met deze groep Broeders van Liefde in ons land actie voor de projecten die door Fracarita worden ondersteund.
Maar hoe zien die projecten eruit? Wie zijn de mensen die daar werken? Welke noden ervaren zij en hoe bouwen zij met onze steun aan een betere toekomst?

Voor wie daar meer over wilt weten, organiseert Fracarita jaarlijks een Zuidreis. Meer bepaald naar Rwanda en de Kivu (oostelijk Kongo). De deelnemers zijn (toekomstige) lokale promotoren van Fracarita in scholen, instellingen, rusthuizen en ziekenhuizen van de Broeders van Liefde. Tijdens deze Zuidreis kunnen de deelnemers kennismaken met de projecten van Fracarita in ontwikkelingslanden.

Een Zuidreis is een heel directe manier om kennis te maken met dat Zuiden. Want ter plaatse ga je in gesprek met jouw lokale collega's die in deze projecten werken. Ook zij staan net als jij in het onderwijs, de orthopedagogische zorg of de geestelijke gezondheidszorg. Een zelfde job, maar in fundamenteel andere omstandigheden! Je leert er ter plaatse de situatie in het Zuiden kennen zoals ze echt is en kan tegelijk met jouw lokale collega's in dialoog gaan over kansen en uitdagingen binnen het werk en binnen de specifieke context van het leven in Zuiden. Een Zuidreis helpt je dus in een geest van wederzijdse betrokkenheid professionele banden aan te halen en levendige persoonlijke ontmoetingen op te starten! Iedereen wint er bij!

Let wel: het concept rekent op de bereidheid om deze unieke reiservaring nadien om te zetten in een getuigenis en in een echte en verdiepte solidariteit zowel binnen jouw school of instelling als daarbuiten. Aan deze reis is dus een engagement verbonden.

Op deze site vind je info over de Zuidreis, een oproep voor nieuwe kandidaten en bovendien als smaakmaker enkele quotes en een bloemlezing uit de reisimpressies van oud-deelnemers. Ook iets voor jou?

Dit is een gezamenlijk initiatief van de vzw Provincialaat Broeders van Liefde (www.broedersvanliefde.be) en de vzw Fracarita Belgium (de Belgische NGO voor ontwikkelingssamenwerking van de Broeders van Liefde, www.fracarita-belgium.org ).

"Het is als personeelslid van de Broeders van Liefde mooi en goed om te zien hoe onze jaarlijkse actie ook werkelijk vooruitgang betekent voor het Zuiden."

foto2
zuidreis met fracarita

foto1

foto1


contact:  
Google


www.zuidreis.be